Categorii

  Aparate de sudura

  Aparate de sudura si accesorii

  Aparatul de sudura se poate dovedi de un real ajutor intr-o gospodarie, mai ales daca esti genul de persoana careia tot timpul ii place sa mai mestereasca una alta. Aparate de sudura si accesorii, preturile din ce in ce mai accesibile ale modelelor „de baza”, pentru cei care au ca hobby sau vor un aparat de sudura pentru uz casnic, au facut ca astfel de aparate sa fie din ce in ce mai prezente in casele romanilor. Spre deosebire de un profesionist, care stie foarte bine ce sa cumpere si care este aparatul de sudura de care are el nevoie pentru diferite sarcini, utilizatorul casnic nu are notiuni care sa ii permita sa faca acelasi lucru. Asadar e nevoie de putina documentare pentru ca el sa aiba garantia ca a luat cea mai buna decizie pentru nevoile sale. Procesul de sudare presupune unirea, impreunarea a doua obiecte, din materiale de obicei metalice sau termoplastice, utilizand caldura sau presiunea. Acest lucru se poate realiza cu sau fara ajutorul unor materiale de adaos.

  Sudarea este o asamblare nedemontabila

  Dacă imbinarea este realizata in urma schimbarii de faza a materialului, procesul se numeste sudare prin topire. Sudarea este o asamblare nedemontabila intre 2 sau mai multe piese: prin incălzirea, prin presiune sau prin soc. Pretul scazut, realizarea de piese complexe, si lipsa unei pregatiri foarte temeinice in domeniu, sunt principalele avantaje ale utilizarii procedeului de sudura. Insa pentru a putea realiza sudura ai nevoie si de un aparat de sudura cu tot cu masca de protectie, electrozi s.a.m.d.

  Transformatorul de sudura

  Transformatorul de sudura este un aparat simplu dotat cu doua bobine, un miez de fier si borne. Acesta este fiabil si rezistent, insa, posibilitatile de sudura sunt limitate.

  In general cu acesta se poate suda doar otel, fier obisnuit si mai putin oteluri aliate (cele de calitate, mai rezistenta), caci pentru acestea electrozii speciali au nevoie de curent electric continuu, ceea ce transformatorul nu poate oferi (el lucreaza in curent alternativ). Inca o deficienta a transformatorului este ca din cauza miezului de fier, greutatea acestuia este considerabila, deci transportul este dificil. Transformatorul este ideal pentru lucrarile facute in casa.

  Invertorul de sudura

  Un invertor de sudura este un tip de aparat de sudura nou si inovativ, ce prezinta numeroase avantaje comparativ cu transformatoarele de sudura. Un invertor de sudura foloseste o tehnologie moderna pe baza de silicon. Cu timpul invertorul a devenit usor de folosit fiind des utilizatat datorita raportului calitate-pret.