Categorii

  Robineti

  Robinetii sanitari reunesc toate conductele şi circuitele

  Incălzire şi canalizare dintr-o locuinţă, asigurându-i o bună funcţionalitate, în concordanţă cu nevoile unei familii moderne. Pe lângă proiectarea şi dimensionarea sistemului de instalaţii sanitare, este foarte importantă alegerea robinetilor potriviti pentru fiecare circuit: de apă caldă, apă rece, căldură şi canalizare, în funcţie de specificaţiile tehnice ale acestora şi de buget. Robinetii din alama şi din inox se folosesc cel mai frecvent în cazul construcţiilor rezidenţiale moderne, ele fiind solutia ideala pentru o instalatie fara probleme.

  Este aproape imposibil sa construim o casa sau sa renovam una si sa nu intervenim la repararea sau refacerea instalatiei sanitare, montarea unor robineti sau garnituri noi, inlocuirea tevilor vechi sau alt tip de reparatii.Avand instalatii sanitare de calitate in propria locuinta ne putem bucura de alte activitati casnice, de zi cu zi, fara sa ne gandim la calitatea acestora, daca o echipa profesionista a efectuat servicii de inlocuire a vechilor tevi, montarea profesional al robinetilor si al intregii instalatii sanitare si de drenaj.

  Robinetul de trecere cu sfera sau bila

  Robinetul de trecere cu sfera sau bila este folosit la instalatiile sanitare in care se vehiculeaza apa sau fluide non-agresive, ca robinet de izolare. Este preferat in sistemele de incalzire centrala, sistemele energetice, tehnologii de constructie sau mecanice. Robineti de trecere cu bila sau sfera sunt rezistenti in contact cu fluidele neagresive, precum: apa calda, lichidul de spalare sau aer comprimat uscat. Insa, acest tip de robineti prezinta si unele incoveniente: bila din interiorul robinetului de trecere se poate bloca iar inchiderea si deschiderea robinetului nu se mai poate realiza. Sfera se va bloca iar robinetul se va invarti in gol. Pentru a fi evitat acest tip de incidente, exista varianta de robineti din polipropilena sau din metal.

  Robineti cu fluture

  Ca si robinetii de trecere cu sfera si bila si robinetii cu fluture sunt utilizati in instalatiile sanitare in care se vehiculeaza apa sau alte fluide non-agresive. Actionarea se face prin intermediul fluturelui metalic acoperit cu material din plastic.

  Robinetii de trecere din alama

  O alta categorie de robineti de trecere sunt cei din alama samotata la cald sau cromata lucioasa cu sfera, utilizati la instalatii, pe unde circula apa sau fluide non-agresive. Acest tip de robinet este simplu de montat si usor de manevrat cu ajutorul manetei speciale, care permite cu usurinta intreruperea apei. El poate fi instalat acolo unde se face racordul bateriilor de chiuveta, a masinii de spalat sau oriunde este instalatie de apa. Cu ajutorul robinetului de trecere din alama samotata veti scapa de riscul inundarii proprie locuinte sau vecinului de la etajul inferior si permite interventia imediata, atunci cand apar astfel de incidente. Acest dispozitiv este rezistent la contactul indelungat cu apa si nu e necesara inlocuirea lui prea des.

  Pentru chiuveta de la bucatarie sau lavoarul de la baie cei mai potriviti sunt robinetii cu garnitura de cauciuc.